Waagmeestersstraat 17, 2871 GK Schoonhoven +31(0)182-359997

QuispelWouke Quispel kreeg als roepnaam Quispel mee (zoals Bertha’s vader altijd zei: een boerenhond met een luxe naam). Ze is op 12 februari 1996 geboren in Meerkerk bij de fokker Rita en Mees Rietveld. Haar moeder is Wouke Carina en haar vader is Edou v.h. Hondsdraf. En was de hond van Bertha’s ouders, toen Bertha Schoonhoven verliet is Quispel samen met haar vriendinnen meeverhuisd.

Met Quispel is weinig aan echte curussen gedaan. Af en toe wat behendigheid, jacht vond ze helemaal niets want daar kon wel eens bij geschoten worden. Ze was een hondje wat veel liever met haar baasje meeliep, stenen en ballen waren haar lust en haar leven. We dachten daarom dat flyball wat voor haar zou zijn maar ook dat bleek niet haar grote liefde. Nee Quispel was een hondje wat beter haar eigen gang kon gaan en dat hebben we dan ook maar zo gelaten.

quispel1Quispel,
In 2005 moest je voor je jaarlijkse enting naar de dierenarts en je werd weer voor een jaar goedgekeurd. Je was een jonge hond in de bloei van je leven…. 6 weken na de enting werd je ziek… we waren er vroeg bij we herkende de verschijnselen van Fetsje die het jaar ervoor ziek werd. AIHA werd bij je vastgesteld, we hebben samen met je geknokt alles is eraan gedaan maar toch mocht het niet zo zijn. In juni moesten wij de moeilijke keuze maken om je te laten gaan.

Lieve Quispel je was een rare hond met een hart van goud. We zullen je altijd blijven missen.

quispel3Quispel is op 12 juni 2005 overleden aan de ziekte AIHA (Auto Immuun Haemolytische Anaemie).