Waagmeestersstraat 17, 2871 GK Schoonhoven +31(0)182-359997

Moaie-HovingenFan de Moaie Hôvingen. “Hoe zijn jullie op die kennelnaam gekomen?” horen we nog al eens.

Letterlijk vertaalt uit het Fries betekent het “Van de Schone Hoven”.

Op die manier konden we de afkomst van onze honden combineren met onze woonplaats Schoonhoven.

In het grasBertha is vanaf haar geboorte opgegroeid met honden en het liefst wilde zij altijd een herdershond. Toen ze zich verder ging verdiepen in honden kwam ze bij de Stabij terecht. In 1992 kocht ze haar eerste eigen hondje, Fetsje. Door Fetsje was ze verkocht aan de Stabij. Daarom kwam in 1994 Lobke de roedel versterken. Met Lobke was het plan om de kennel te starten maar helaas bleek Lobke hele slechte heupen te hebben. Inmiddels waren ook Bertha’s ouders aan de Stabij verkocht en zo kwam in 1996 Quispel erbij (officieel was ze van hun maar ze ging overal met Bertha naar toe).

In 2002 leerde Karin en Bertha elkaar kennen en sindsdien hebben zij de liefde voor Stabijs gemeen.

overons2Karin heeft in haar jeugd een Engelse Cockerspaniel gehad maar kwam pas in 2002 opnieuw in aanraking met honden.

Doordat de roedel allemaal wat ouder werd hebben we in het najaar van 2003 besloten om een nieuwe pup in huis te nemen en dat werd Douke. De plannen om een keer een nestje te fokken bleven en zo kwam in 2005 Anke op ons pad. Helaas overleed Douke veel te jong in 2006 en begin 2007 kwam Jidske naar Schoonhoven.

 Over de kennel

overons-3Doordat Bertha een geboren en getogen Schoonhovense is wilde zij haar kennel iets mee geven van dit mooie stadje maar natuurlijk wel in het Fries vanwege de honden. Bij haar werkgever werkte Ger Boonstra en dankzij hem konden ze heel veel namen verzinnen. De eerste naam die aangedragen is bij de Raad van Beheer werd goedgekeurd in 1998. Kennel fan de Moaie Hôvingen….

In 2005 kwam 1 van onze stammoeders bij ons wonen, Nanna Anke v.d Eenhoornleijn en in 2007 de volgende dame, Aiske Jidske Dibbe fan ‘e Âlde Leane. In 2008 werd ons eerste nestje geboren uit Anke.

Gemiddeld hebben wij 1 nestje per jaar.

Diploma Bertha Van EngelenInmiddels mogen wij ons gediplomeerd / gecertificeerd fokker noemen op basis
van de Wettelijke beroepseisen Gezelschapsdieren!