Waagmeestersstraat 17, 2871 GK Schoonhoven +31(0)182-359997

JelmerAnton Jelmer heeft als roepnaam Jelmer en is geboren op 9 april 2008 uit de combinatie Hylke v.h. Zandhiem en Nanna Anke v.d. Eenhoornleijn.

Jelmer heeft nog 3 broers en 3 zussen en is door verschillende omstandigheden uit ons eerste nest gebleven. Alle foto’s van de eerste weken zijn bij onze nestjes te vinden. Jelmer is een geweldige hond met een gouden karakter.SONY DSC

Met Jelmer hebben we een puppycursus gedaan. Na de puppy-cursus zijn we gestart met de jachttraining.

Jelmer is een echte showbink en daarom ook regelmatig te vinden op shows. Jelmer heeft daardoor al meerdere titels op zijn naam staan. In 2009 werd hij Nederlands Jeugdkampioen en in 2010 Nederlands Kampioen. Verder is hij Luxemburgs Kampioen en VDH (Duitsland) Kampioen. Door de internationale titels mag hij zich ook Champion International d’Exposition noemen.

Jelmer’s grootste overwinning was in België Hoogstraten waar hij de groep won!

 

Helaas hebben we Jelmer op 27 maart 2020 moeten laten gaan

Mijn schaduw, mijn alles, mijn grote vent, mijn knuppie, mijn knuffelbeer..…

Hij is er niet meer… nooit meer zijn mooie donkere ogen zien, zijn volle borst aanraken. Mijn gezicht verbergen in je hals als ik verdrietig ben. 

Lieve vent, kanjer je bent nu bij je moeder en je en grote liefde Jidske.
Run free en geniet daarboven.

Even een korte versie wat er is gebeurd: Vanmorgen gewoon mee wezen wandelen en even voor half 8 waren we thuis. Hij moest nog even ravotten met de meiden in de tuin. Hij stapt naar binnen, draait zich om valt om. Hem nog verplaatst naar de woonkamer en Sleeuwijk gebeld. In Sleeuwijk opgevangen door Marco en Annemieke. Marco zei gelijk hij is in doodsnood. Echo gemaakt geen schokkende afwijkingen gelijk door nasr de rontgen hart longen waren goed, midden rif ook maar het laatste stuk was erg mistig. Waarschijnlijk een kanteling van zijn darmen. Een operatie zou heel misschien nog mogelijk zijn maar of dat zou werken durfde hij niet te zeggen. Ik hoop de meest faire beslissing genomen te hebben door hem in te slapen, hoe hard en onwerkelijk het ook is. Bij de eerste vloeistof was hij al overleden….