Waagmeestersstraat 17, 2871 GK Schoonhoven +31(0)182-359997

DoukeDouke v.d Stinzenhiem is geboren op 1 november 2003 bij de familie Boekhorst te Breukelen. Douke kwam als eerste reu onze roedel versterken. Eigenlijk stonden wij op de lijst voor een teefje en wel als 2e. Er werden echter 9 reutjes en 1 teefje geboren. Het was moeilijk om een keuze te maken maar na 5 weken was er de klik die nooit meer is verdwenen. Douke’s vader is Hylke v.h Zandhiem en zijn moeder is Sanne v.d. Stinzenhiem.

Douke heeft in zijn puppy tijd tot zijn 1e jaar verschillende snuffelcursussen (puppycursus, gehoorzaamheid, doggydance, flyball) gedaan om hem bezig te houden voor dat hij de jacht in ging. De jacht deed hij ook op zijn eigen manier, maar ja het was een stabijhoun. Maar zijn en onze manier van werken heeft wel respect afgedwongen bij onze trainer. Toen kwam Anke en hebben we een rust periode van een half jaar voor de jacht ingelast. Inmiddels waren we wel actief met speuren bezig en ook met behendigheid daar had hij ook duidelijk lol in.

Met 15 maanden werden zijn heupen geröntgend want ja het was duidelijk hij zou voor nageslacht gaan zorgen (HD A en norbergwaarde 33) en zijn heupen waren goed.

douke2Na bijna 2 jaar kreeg hij een vriendinnetje…. Anke. Vanaf het eerste moment was het liefde op het eerste gezicht. Uren konden ze samen bezig zijn. Gewoon spelen of lekker rennen over het veld, Douke voorop en Anke in de achtervolging als ze dan bijna bij hem was zag je hem versnellen en daar had hij heel veel lol in.

Samen gingen zij speuren, Anke ging naar puppy-speuren en hij bij de gevorderde, als je ze samen bezig zag heerlijk was dat om te zien.

In september 2006 is hij verhuisd samen met ons naar Schoonhoven waar hij in januari 2007 weer de jacht in zou gaan om hem toch wat meer met wild te laten kennis maken, zijn dummy was zijn alles dus waarom niet een eend of konijn. Tja en dat is dan wel even anders.

Douke
Douke je was een geweldige hond met een karakter van goud en een hart van platina. Je was een hond met een totaal eigen karakter. Werken was je lust en je leven, het maakte niet uit wat we met je deden voor alles was je te porren. Ook showen vond je geweldig, dan kreeg je extra aandacht en daar was je gek op….

Douke we hebben van je genoten alleen en samen met je vrienden(innen).

Douke is op 31 oktober 2006 overleden aan acute leukemie

 

Douke we zullen je nooit vergeten.