Waagmeestersstraat 17, 2871 GK Schoonhoven +31(0)182-359997

FetsjeFetsje is op 14 mei 1992 geboren in Zevenhoven (in de buurt van Alphen aan den Rijn) Fetsje is onze eerste kennismaking met de Stabijhoun. Omdat wij heel weinig van Fetsje weten kunnen wij helaas niet vertellen wie haar ouders zijn. Het vermoeden bestaat dat haar vader Bijke is en haar moeder Frouke heet.

Fetsje heeft geen papieren maar is een geweldige hond om mee te werken. Nadat er met Fetsje een puppycursus is gedaan heeft ze een hoop takken van de hondensport gedaan. Naast gehoorzaamheid heeft ze ook behendigheid, flyball, speuren en reddingshondenwerk gedaan.

fetsje1Nadat Fetsje in mei 2004 ziek werd (AIHA) hebben wij haar met pensioen laten gaan. Dat was voor Fetsje niet altijd even gemakkelijk maar ze geniet nu van haar oude dag. En dat doet ze nog met volle teugen, rennen doet ze niet meer maar op haar manier wil ze nog graag met de bal, steen of stok spelen.

Op 15 augustus 2007 hebben wij de moeilijke beslissing moeten nemen om Fetsje te laten inslapen. Ze heeft een hele mooie leeftijd bereikt maar haar gezondheid ging hard achteruit. Haar koppie was nog heel goed en het was tot het laatst duidelijk dat ze aan het vechten was om bij ons te kunnen blijven.

Fetsje je was en blijft onze kanjer.
Karin en Bertha

FetsjeFetsje je was er eentje. Ging ik rechts dan ging jij naar links… en ik kon je altijd halen… want als jij iets in je hoofd had deed je dat ook.
Je hebt mij (als mijn eerste eigen hond) heel veel plezier bezorgd. Je stond altijd klaar om met mij mee te gaan om actie te ondernemen. Het maakte je niet uit wat we deden als je maar in mijn buurt kon zijn.
Je grijze snuit zal ik heel erg missen. Word gelukkig over de regenboogbrug met je vriendin Quispel en met je vriend Douke.

Bertha